Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​ Голова обласної Ради Анатолій Олійник виступив на сесії крайової ради в Ліберці

​  Голова обласної Ради Анатолій Олійник виступив на сесії крайової ради в Ліберці
166493 ПЕРЕГЛЯДІВ

В ході робочого візиту до Ліберецького краю Чеської Республіки делегація Вінницької області ознайомилась з особливостями проведення сесії крайової ради.

Під час зустрічі з керівництвом Ліберецького краю та для більш детального ознайомлення з досвідом децентралізації та функціонування органів місцевого самоврядування, гетьман Ліберецького краю пан Мартін Пута запросив делегацію Вінницької області відвідати сесію крайової ради, подивитись, як проходить засідання, і як приймаються рішення з тих чи інших питань.

Делегація Вінниччини відгукнулась на запрошення та взяла участь у сесії. Після офіційного її відкриттябуло надано вітальне слово голові Вінницької обласної Ради.

Анатолій Олійник, виступаючи перед присутніми, передав їм вітання від 84 депутатів обласної Ради, розповів про формування найвищого самоврядного органу Вінниччини, поділився досвідом співпраці партій та фракцій, які увійшли до діючого складу Ради. Також зазначив, що протягом каденції відбулось 27 пленарних засідань сесій, і у своїй діяльності Вінницька обласна Рада визнана найпрозорішою за оцінками експертів.

– В Україні зараз дуже відповідальний період, тому що саме у ці днівідбуваються реформи, – зазначив Анатолій Дмитрович. – Усі зустрічі, що відбулись в рамках нашого візиту до Чехії, яка вже пройшла шлях реформ, є надзвичайно пізнавальними. І ми побачили, що однаково демократично й результативно працюють представницькі органи влади як у Вінницькій області, так і в Ліберецькому краї.

Вінничани ознайомилися з досвідом формування місцевої ради у Ліберецькому краї, чисельність якої наразі складається із 45 депутатів. Вибори органів місцевого самоврядування відбуваються один раз на 4 роки, сесії проходять в online-режимі.

Нагадаємо, що з 29 січня по 2 лютого делегація Вінницької області на чолі з головою обласної Ради Анатолієм Олійником перебуває з офіційним візитом у Ліберецькому краї Чеської Республіки. У поїздці взяли участь голови районних рад, представники профільних департаментів облдержадміністрації, керівництво виконавчого апарату обласної Ради, головні лікарі обласних медичних закладів, представник Агенції регіонального розвитку Вінницької області.

Вінницька делегація зустрілась із Гетьманом Ліберецького краю паном Мартіном Путом та членами Регіональної Ради. Проведено зустрічі у Регіональній Торговій палаті, де презентувано Вінницьку область та її інвестиційний потенціал. Вінничани відвідали регіональну лікарню, яка 12 років працює за принципом державних і комунальних некомерційних підприємств, аналог яких очікується в Україні, у зв’язку із реформою медичної галузі. Також у Ліберецькому зоопарку провели домовленості про передачу Подільському зоопарку рисів, зебр та орлів.

Теги: вінницька обласна рада, анатолій олійник

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео