Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Пробація в дії: «Забув про власних дітей – покращуй благоустрій міста!»

Пробація в дії: «Забув про власних дітей – покращуй благоустрій міста!»
57454 ПЕРЕГЛЯДІВ

«З недавнього часу «аліментники» не просто відпрацьовують свій борг перед дитиною, а ще й приносять користь місцевій громаді» - говорять в Центрі пробації.

Нині, на обліку в органах пробації перебуває близько 1000 неплатників аліментів на власних дітей. Незабаром всі вони відпрацьовуватимуть свій борг, покращуючи місцевий благоустрій. Зокрема, порушники вже надають реальну допомогу місцевим громадам у покращенні стану парків, доріг, зон відпочинку, майданчиків і т.д.

Нагадаємо, що з 06 лютого 2018 року набрав чинності так званий Закон «Чужих дітей не буває», яким передбачено новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи, контроль за відбуванням яких покладено на уповноважені органи з питань пробації.
Зміни в законодавстві створили дійсно ефективний механізм стягнення наявної заборгованості з тих осіб, хто не виконує свій обов’язок. 

Щоб притягнути неплатника до відповідальності, виконавча служба складає протоколи, направляє їх до суду, який розглядає справу по суті та виносить відповідну постанову, що подається на виконання в службу пробації, після чого органи місцевої влади надають такій особі місце роботи.

Відбування суспільно корисних робіт спрямовано на ліквідацію заборгованості зі сплати аліментів, а сутністю призначення є поліпшення матеріального забезпечення осіб, які цього потребують.
Сьогодні на виконання до органів пробації надійшло понад 1 000 постанов про накладення адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт та сотні тисяч гривень перераховано для погашення наявної заборгованості зі сплати аліментів.

#пробація, #чужихдітейнебуває

Теги: #пробація, #чужихдітейнебуває, #суспільнокорисніроботи

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео