Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Проект для покращення надання поліцейських послуг людям з інвалідністю у Вінниці

Проект для покращення надання поліцейських послуг людям з інвалідністю у Вінниці
27647 ПЕРЕГЛЯДІВ

26 вересня в Головному управлінні Національної поліції Вінниччини було презентували проект «Розробка та впровадження навчальної програми для працівників нової поліції щодо покращення рівня спілкування та роботи із особами з інвалідністю» представниками Вінницької громадської організації «Паросток», міської ради, та поліцейськими.

Обговоренню підлягав пілотний проект навчальної програми для поліцейських щодо покращення взаємодії з людьми, які мають інвалідність. Першими регіонами, у яких за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні буде апробований цей проект, є Вінницька, Хмельницька та Київська області.
Голова правління громадської організації «Паросток» Ірина Саранча презентувала новації :
- Мета проекту – розв’язання проблем доступності послуг поліцейських для людей з інвалідністю шляхом формування фахових та комунікативних навичок у працівників поліції шляхом впровадження спеціальної навчальної програми. Підґрунтям проекту є конкретні трагедії людей з інвалідністю, адже у суспільстві у всіх мають бути рівні права та можливості, – підкреслила Ірина.

Представник Управління забезпечення прав людини Нацполіції України Заріна Маєвська наголосила на дотриманні прав будь-якої людини в діяльності поліції, починаючи від звичайного спілкування, до обрання міри запобіжного заходу правопорушнику та конвоювання його до слідчого ізолятору. З боку управління, яке вона представляє, в рамках реалізації проекту буде проведено моніторинг відділів та відділень поліції на наявність зони паркування, доступності входу до будівлі поліції, можливості потрапляння людей з інвалідністю до вестибюлю, інформаційних стендів та кімнати прийому громадян, на наявність туалету, облаштованого для людей з інвалідністю. Найзручніший пандус, на думку Заріни Маєвської, які сьогодні є у відділах та відділеннях поліції – у Жмеринському відділі поліції.

      

Проект буде реалізовуватись протягом шести місяців. За цей період поліцейські пройдуть курси за навчальними програмами, які визначають алгоритм взаємодії поліцейських із людьми з інвалідністю різних нозологій, а також курси української жестової мови.
Для подальшого ходу роботи у цьому напрямку планується створення мобільного додатку, який допоможе поліцейському у спілкуванні із людьми з особливими потребами.
Це вже третя програма, до якої долучилися вінницькі поліцейські з метою, якої є підвищення рівня надання послуг особам з інвалідністю. Працівники поліції, які працюють з населенням, опанували ази спілкування мовою жестів. Поліція Вінниччини і в майбутньому планує розвивати співпрацю в цьому напрямку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео