Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Портніков: Вивід військ США з Сирії - це сигнал для України

Портніков: Вивід військ США з Сирії - це сигнал для України
195942 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спонтанність дій і неузгодженість з Конгресом говорить багато про що в поведінці Дональда Трампа. Журналіст Віталій Портников зазначив, що несподіваний вивід американських військ з Сирії, про що недавно заявив Білий дім, вказує на те, що Україні не можна сподіватися лише на Вашингтон.

Портников цілком логічно описав непослідовні дії Трампа, який то відмовляється від зустрічі з Путіним через захоплення українських кораблів, то запрошує його в гості. Приблизно так само вийшло і з Сирією. Без погоджень з Пентагоном і Конгресом Трамп вирішив ввести війська.

Журналіст зазначає, що це урок для України, тільки якщо в Сирії ізраїльтянам протистоїть союзник росіян Іран, то в нашому випадку сама РФ. І ВСУ далеко до ізраїльських. Тому ситуація гірша, а сподіватися на те, що Вашингтон буде надійним союзником, нерозумно.

«На Трампа покладатися не можна», - резюмував Портников, відзначаючи, що Києву слід налагоджувати відносини з Лондоном, Оттавою і розташовувати друзями в «американському політичному істеблішменті», перш за все, в Конгресі.

«Така диверсифікація для нас - це не академічна проблема. Це питання виживання», - додав він.

Нагадуємо, що наші політики з самого початку не робили надмірно високих ставок саме на американського президента. Київ дружить з конгресменами, а союз з Великобританією практично забезпечений віковими прохолодними відносинами Москви та Лондона.

Теги: Портніков,США,Трамп,Конгрес,війна з Росією

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео