Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Каталонська криза прогресує

​Каталонська криза прогресує
192591 ПЕРЕГЛЯДІВ

Іспанська влада розглядає можливість введення змін до Конституції країни. Нововведення передбачатимуть проведення референдумів у регіонах стосовно отримання незалежного статусу. Такою інформацією поділився голова МЗС країни Альфонсо Дастіс.

За його словами, іспанська влада може допустити всезагальне голосування стосовно отримання незалежності, зокрема, Каталонії. Політик також зазначив, що цей захід є реакцією на останні події в каталонському регіоні, де місцевий парламент був усунений через вимогу щодо незалежності.

Як відомо, екс-керівників міністерств регіону заарештували. Ця подія викликала чималий резонанс у суспільстві. Люди почали виходити на мітинги. У свою чергу іспанський конституційний суд оголосив односторонню незалежність Каталонії незаконною та скасував це рішення.

Наразі, за даними Дастіса, влада країни створила комітет, який обговорює введення змін до Конституції, які зможуть дозволити проведення референдуму.

Та як відомо, мітинги у Каталонії й досі тривають. Протестувальники вимагають іспанську владу визнати незалежність регіону та звільнити затриманих міністрів. Люди заблокували залізничні та головні дороги на знак протесту. Періодично трапляються бійки, якщо поліцейські намагаються розблокувати шляхи.

Іспанський прем’єр-міністр Маріоно Рахой звернувся до каталонців із проханням брати участь в нових виборах, спрямованих на подолання кризи.

Наразі за гратами знаходиться 8 каталонських міністрів. Іспанія порушила проти них кримінальне провадження через нелегальне проголошення незалежності регіону та розпочала ведення слідчих дій

З посту керівника Каталонії усунутий Карлес Пучдемон та його 4 прибічники. Наразі всі вони мають прибути на судове засідання для дачі свідчень, призначеного на 17 листопада цього року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео