У студію Інформаційного агентства УНТ завітав Комітет Народного Контролю. Він ініціював прес-конференцію: “Проблеми охорони здоров’я та шляхи їх вирішення”.

До обговорень запросили провідних фахівців у царині медицини. При чому, як традиційної, так і альтернативної. Це професори, академіки, доктори та кандидати наук, лікарі.
Піднімалися дуже важливі питання забезпечення ліками незахищених верств населення та безкоштовного надання переліку медикаментів малолітнім дітям, питання фінансування медицини і збереження медичних закладів, обговорювалися питання сільської медицини, складнощі в структурі сімейних лікарів та те, з яими проблемами доводиться стикатися лікарям-фтізіатрам та пульмонологам.
До обговорень підключилися громадські активісти та правозахисники. Вони стверджують, що найголовніше на шляху до змін — два ключових моменти. Перше — виключення корупційної складової у системі медицини. І друге — активна громадянська позиція. За переконаннями експертів, вже ці два кроки можуть рушити з місця кригу застарілих складових нашої медицини.
На противагу традиційним лікарям, експерти-альтернативники говорили більше про те, що хворобу краще не лікувати, а попередити. Вони пропонували попереджувальні заходи, щоб НЕ захворіти. Такі, приміром, як правильне харчування, якісна обробка приміщень від алергенного пилу, нейтралізація шкідливого впливу електронного смогу на організм людини та немедикаментозне лікування світлом.
За підсумками конференції, ініціатори збираються зробити конкретні пропозиції до вищих ешелонів влади, ЯК МОЖНА ПОКРАЩИТИ нашу систему охорони здоров’я.