Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Англійці створили автомобіль із надзвуковою швидкістю

Англійці створили автомобіль із надзвуковою швидкістю
243340 ПЕРЕГЛЯДІВ

1609 кілометрів на годину – саме на такий фантастичний показник швидкості розраховують британські конструктори, котрі спроектували та побудували інноваційний автомобіль «Bloodhound SSC». Варто відзначити, що випробування суперкару велися ще з минулого року, проте наразі у Великобританії кажуть про серйозну готовність до максимального розгону свого дітища.

Перша модифікація «Bloodhound» - «Thrust SSC» - у 1997-му році встановила швидкісний рекорд у майже 1228 кілометрів на годину. Цей показник і досі є єдиним у своєму роді серед тих автомобілів, котрим вдалося подолати звуковий бар'єр.

Через 10 років команда британських ентузіастів, котра співпрацювала над «Thrust SSC», зробила амбіційну заяву щодо власного наміру побити зазначений вище рекорд. Так поволі народжувався проект «Bloodhound», тестувати який розробники мають намір на одному з величних та широких африканських плато.

Цікаво, що уся інформація розробників про граничну швидкість свого автомобіля заснована виключно на комп'ютерних даних. Тому знати, як поведе себе «Bloodhound» під час тестового заїзду, у Великобританії не можуть. Через це вчені прийняли досить неординарне рішення: вони розганятимуть суперкар поступово протягом...двох років. І дані, отримані після кожного заїзду, фіксуватимуть та порівнюватимуть з попередньою інформацією. Таким чином британці намагатимуться забезпечити максимальний захист своєї унікальної розробки від будь-яких зовнішніх несподіванок через подолання надзвукового бар'єру.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео