Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Британський гонщик Льюіс Хемілтон тріумфував на Гран-прі в Угорщині

Британський гонщик Льюіс Хемілтон тріумфував на Гран-прі в Угорщині
27372 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найшвидше подолавши дистанцію угорського автодрому довжиною у 306 кілометрів, 31-річний Льюіс Хемілтон очолив особистий залік «Формули-1», залишивши позаду таких професіоналів як німець Ніко Росберг та австралієць Даніель Риккардо. Загальна сума переможних балів Хемілтона після одинадцяти етапів перегонів склала 192 пункти.

Цікаво, що в Угорщині британець стартував навіть не першим, оскільки цього разу престижна поул-позішн належала його партнерові по команді «Mercedes» Ніко Росбергу. Але цей факт не зупинив Льюіса і гонщик, вирвавши лідерство вже після перших секунд своєї участі у змаганні, став кращим.

Варто відзначити, що тепер пілоти «Mercedes» ведуть запеклу боротьбу виключно між собою, оскільки найближчий конкурент Хемілтона – його партнер Росберг, котрий відстає від британця лише на шість очок. Хоча, почавши приймати участь у професійних перегонах, Льюіс і отримав звання найбільш нещасливого гонщика за те, що приймаючи участь у чемпіонатах «Формули-1», через технічні деталі заїздів дуже довго не міг зайняти перше місце, Хемілтон, тим не менш, став наймолодшим лідером Чемпіонату, отримавши цей титул у 22 роки. До британця вищезазначений рекорд належав культовому Фернандо Алонсо – 23 роки.

Крім того, Льюіс – перший темношкірий пілот «Формули-1», через що гонщик неодноразово ставав центром расистських висловлювань на свою адресу. Але наразі саме його називають головною зіркою «Формули-1» та найімовірнішим чемпіоном цього сезону.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео