Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У британському Уельсі завершився найвеселіший чемпіонат світу

У британському Уельсі завершився найвеселіший чемпіонат світу
162487 ПЕРЕГЛЯДІВ

Всесвітній тріатлон з болотного снорклінгу – саме таку офіційну серйозну назву має видовищний та, однозначно, найсмішніший чемпіонат, котрий вже в 31-й раз відбувся в містечку Лануртид-Уельс (Уельс, Великобританія). Зіпсувати настрій веселих глядачів та більш ніж ста учасників Чемпіонату не змогла навіть мінлива англійська погода, котра то поливала присутніх дощем, то зігрівала сонцем. Головною ідеєю незвичайного спортивного заходу є підкорення снорклерами старих та давно ніким не використовуваних водоймищ.

Варто відзначити, що зазначений вище уельський тріатлон лише виглядає легкою спортивною прогулянкою, оскільки болотний заплив – не єдина перешкода, котру учасники Чемпіонату мають подолати, аби перемогти. Спочатку вони повинні пробігти біля дванадцяти кілометрів, два рази переплисти 40-метрове болото, чия глибина складає два метри, та проїхати майже 31 кілометр на велосипеді по непростій гористій місцині. Під час перепливання болота учасники снорклінгу мають право використовувати лише ласти та маску.

Цікаво, що своїми коріннями весела традиція зобов'язана...місцевим гравцям у крикет, котрі, за легендою, настільки гучно та довго святкували власну перемогу, що випили увесь алкоголь в одному з уельських пабів. Аби не припиняти святкування, спортсмени вирішили піти до іншого подібного закладу, проте, для цього їм знадобилося переплисти на інший берег. Сталося це у далекому 1976-му році, а вже у 1985-му увесь світ з'їхався до Лануртид-Уельсу, щоб побачити перший Чемпіонат з болотного снорклінгу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео