Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Білорусь стала найкращою у турнірі з «болотного» футболу

Білорусь стала найкращою у турнірі з «болотного» футболу
216570 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще один незвичайний турнір, родоначальником котрого є Фінляндія, нещодавно завершився у Білорусі. Проходила міжнародна спортивна подія вже 27-й раз, а грали її учасники у незвичайний...торф'яний або болотний футбол.

Спираючись на Чемпіонат світу зі снорклінгу, котрий і на сьогоднішній день є найвеселішим з усіх видів тріатлону у світі, турнір з болотного футболу, очевидно, найнезвичайніший та найдивніший.

Окрім своєї оригінальної географічної локації – а проходили футбольні матчі не на зручному спортивному полі, а на території торф'яного родовища – захід відзначився тим, що участь у ньому приймали далеко не професійні футболісти, а звичайнісінькі енергетики. Причому, як чоловіки, так і жінки.

Відбувався футбольний турнір у контексті фінсько-білоруських переговорів про постачання торф'яної продукції у Фінляндію, котрі, до речі, ведуться країнами вже досить довгий час. І хоча подібний вид спорту виглядає для багатьох країн, м'яко кажучи, досить екзотично, фіни, винайшовши болотний футбол ще у 1989-му році, його просто обожнюють. Долучились до національного спорту і на світовій арені, через що турнір з торф'яного футболу наразі має почесний міжнародний статус.

Цікаво, що наступний – вже 28-й – турнір відбудеться на білоруській території – країна знову одержала перемогу над творцями торф'яного футболу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео