Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Гравець, тренер та команда: ФІФА визначає найкращих

Гравець, тренер та команда: ФІФА визначає найкращих
81588 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Федерація національних та континентальних футбольних асоціацій, за традицією, наприкінці року оголошує так звані шорт-листи претендентів на титул найкращого футболіста та тренера року.

     Як і очікувалося, до трійки номінантів на титул гравця 2016 року увійшли Кріштіану Роналду та Ліонель Мессі; третім став французький нападник з мадридського «Атлетіко» Антуан Грізманн. Більш титулованим у цьому рейтингу залишається нападник «Барселони» Ліонель Мессі, який у 2009 році став найкращим футболістом світу та ще чотири рази, три з яких – поспіль, отримував нагороду «Золотий м'яч ФІФА». Кріштіану Роналду – трьохкратний володар «Золотого м'яча» та чотирикратний – срібного. Втім, Грізманн має свою перевагу над конкурентами – у складі національної збірної Франції на Євро-2016 він забив шість голів та став не тільки найкращим бомбардиром, але й найкращим гравцем Чемпіонату Європи.

     Серед тренерів за титул найкращого будуть боротися наставник «Реалу» Зінедін Зідан, керманич збірної Португалії Фернанду Сантуш та головний тренер «Лестер Сіті» Клаудіо Раньєрі.

     Імена переможців будуть названі дев'ятого січня наступного року після того, як відбудеться голосування, у якому приймають участь тренери та капітани національних збірних.

     Нагадаємо, з найкращою командою року світова футбольна спільнота вже визначилася. За блискуче завершення сезону, взяття чемпіонського титулу та насправді феєричний виступ у Лізі Чемпіонів титул отримав англійський «Лестер Сіті». Хоч у поточному розіграшу чемпіонату «лисиці» демонструють не найкращі результати, втім це пояснюється важким графіком, у якому більшість сил кинуто на Європейський кубок, що й дало результат. За п'ять турів «Лестер» не зазнав ще жодної поразки та достроково оформив вихід до 1/8 фіналу головного турніру Старого Світу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео