Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Динамо» - «Шахтар»: прев’ю українського дербі

«Динамо» - «Шахтар»: прев’ю українського дербі
163062 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Яка б ситуація не склалася у футболі в цілому та для команд окремо, як би не змінювалися розстановки сил та положення таблиці, – матч «Динамо» - «Шахтар» залишається для українських вболівальників головним поєдинком національної першості, і очікують його так само, як нещодавно чекали фанати зустрічі «Реалу» з «Барселоною». До українського ель-класико залишається менше тижня, тож ми пропонуємо звернутися до статистики та пригадати останні матчі грандів українського футболу.

     Особистих зустрічей «Динамо» та «Шахтар» нараховують вже сімдесят, з яких двадцять було зіграно у нічию; перевага лишається на боці гірників, які виграли двадцять шість поєдинків, в той час як кияни – двадцять чотири. На двох команди забили досить значне число м'ячів – за 70 поєдинків їх аж 172.

     В десяти останніх матчах команди здобули рівну кількість перемог – чотири рази кожна виходила тріумфатором, та ще двічі зустрічі закінчувалися з нічийним результатом. А ось різниця забитих голів повністю на користь донеччан: проти чотирьох м'ячів від «Динамо» «Шахтар» спромігся аж на чотирнадцять результативних пострілів.

     Наразі ж кияни відстають від гірників у національній першості вже на десять очок, тож мають добру нагоду скоротити відставання, в той час як «Шахтар» віддасть усі сили на те, аби на весняній частині Ліги Європи не думати про внутрішні змагання. Втім емоційно більш мотивовані будуть на гру саме динамівці, адже після вильоту з єврокубків та невдалої гри в останніх матчах Прем'єр-ліги підопічним Сергія Реброва треба реабілітуватися перед вболівальниками, тож матч з головним суперником – найкращий шанс зробити це.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео