Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Відбувся турнір пам'яті Андрія Гусіна

Відбувся турнір пам'яті Андрія Гусіна
163138 ПЕРЕГЛЯДІВ

     На тренувальній базі "Динамо" в Конча-Заспі відбувся турнір пам'яті видатного півзахисника Андрія Гусіна, який захищав кольори столичного "Динамо" та збірної України. У змаганні прийняли участь чотири команди: ветерани київського "Динамо", ветерани львівських "Карпат", ветерани збірної України та збірна журналістів.

     Футбольні команди були обрані не випадково: зі Львову починав свою спортивну кар'єру Андрій Гусін, де й перейшов згодом до складу "Карпат", вже з яких відбувся трансфер до столичного "Динамо". За національну збірну України Гусін провів сімдесят один матч та забив дев'ять голів.

     У півфіналах команда журналістів була розбита ветеранами "Динамо" 4:0, а збірна України здобула вольову перемогу над "Карпатами" 2:1. У фінальному матчі за основний час переможця виявити не вдалося — дев'яносто хвилин завершилися з рахунком 2:2 на табло, тож доля трофею вирішувалася у серії пенальті, де перемогу здобула збірна України.

     Найкращим бомбардиром турніру став син Андрія Гусіна — Андрій Андрійович Гусін: на його рахунку чотири забитих м'ячі.

     Нагадаємо, Андрій Гусін почав виступати у Вищій лізі з 1992 року, а 1993 дебютував за національну збірну. Сім разів Гусін ставав Чемпіоном України, чотири рази вигравав Кубок та був півфіналістом Ліги Чемпіонів сезону 1998/99 років.

     Загинув Гусін в 2014 у віці 41 року. На столичному автодромі "Чайка" знаменитий футболіст розбився під час проходження траси та, не приходячи до тями, помер.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео