Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На стадіоні "Дніпро-Арена" відсвяткували 100-річчя ФК «Дніпро».

На стадіоні "Дніпро-Арена" відсвяткували 100-річчя ФК «Дніпро».
88824 ПЕРЕГЛЯДІВ

10 листопада 2018 року в обласному центрі Дніпропетровщини провели урочистості до 100-річчя заснування футбольної команди Дніпропетровська (Дніпра). В рамках святкування, у товариському матчі зіграли команди ветеранів "Дніпра" та збірної України.

Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» теж долучився до урочистої події і підтримав наших ветеранів футболу, надавши фінансову допомогу, необхідну для організації та проведення ювілейного свята.

Цей ранок для футболістів-ветеранів, журналістів та шанувальників команди розпочався з покладання квітів на могилах знаменитих тренерів: Володимира Ємця, Геннадія Жиздіка, Євгена Кучеревського, футболістів Дніпра, котрі передчасно пішли з життя.

А потім було футбольне свято. Кілька тисяч любителів футболу, попри прохолодну погоду прийшли на "Дніпро-Арену", щоб відсвяткувати 100-річчя футбольного клубу.
Свято розпочалося з музичної програми - перед глядачами виступив військовий оркестр, який протягом півгодини виконував світові хіти. Крім того, виходили на поле і акробати, і виконавці пісень.
Згодом на поле вийшли і учасники матчу - ветерани "Дніпра" та збірної України. Перед початком гри їх привітав президент ФФУ Андрій Павелко. Також ветеранів Дніпра нагородили та відзначили представники обласноі влади.
На матчі були присутні багато почесних гостей. Серед них президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександр Володимирович Петровський, Єпископ Дніпровський та Криворізький УПЦ КП Симеон, заступник голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Батура, народний депутат України Іван Куліченко, президент БК «Дніпро»» Валерій Кондратьєв та багато інших.

Починати гру футболістам довелося майже у "тумані", оскільки ультрас "Дніпра", які розташувалися у звичному для себе фан-секторі, влаштували власне піротехнічне файєр-шоу. Поле стадіону на деякий час вкрило димовою завісою.

У складі обох команд було чимало зірок. У "Дніпрі" це Олег Протасов, який вийшов на поле з капітанською пов'язкою, а також Сергій Пучков, Євген Яровенко, Олег Таран, Геннадій Литовченко, Едуард Сон, Олексій Чередник, Сергій Краковський, Сергій Назаренко і багато інших.
У збірноі України теж було чимало гравців з ім'ям. Це Вадим Євтушенко, Олександр Заваров, Сергій Нагорняк, Микола Медін, Віталій Мандзюк, Юрій Максимов, Володимир Єзерський, Мирон Маркевич, Олексій Михайличенко та інші.


Команди вирішили не грати традиційний для таких матчів "договірняк", і у підсумку зірки українського футболи виграли в "Дніпра" з рахунком 3:2.


Свято завершилося традиційним спільним фото і не менш традиційним «Третім таймом».

Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» вітає усіх прихильників Дніпра, футболістів-ветеранів та тренерів зі святом 100-річчя заснування Футбольного Клубу!

Автор: МБФС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео