Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фінальним матчем Кубку Житомирського району з футболу завершився футбольний сезон 2017 року

Фінальним матчем Кубку Житомирського району з футболу завершився футбольний сезон 2017 року
192949 ПЕРЕГЛЯДІВ

У неділю, 22 жовтня, відбулася фінальна гра розіграшу Кубку Житомирського району з футболу 2017 року, яка завершила цьогорічний футбольний сезон в Житомирському районі. У фінальному матчі зустрілися ФК «Дангард» (с. Тетерівка) та ФК «Пак-Трейд» (с. Висока Піч), а найкращі футбольні команди та гравці Житомирського району отримали свої нагороди.

Уся небайдужа футбольна спільнота нашого району, і не лише району, зібралася цього дня в смт Новогуйвинське, де й відбувся захід. На свято футболу цього дня завітали й поважні гості: Сергій Микитюк, голова Житомирської райдержадміністрації, Інна Мирна, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської райдержадміністрації, Олег Паньків, заступник голови Новогуйвинської селищної ради, Руслан Павлюк, голова Житомирської обласної федерації футболу, депутат обласної ради, а також Володимир Решотка, голова Житомирської районної федерації футболу.

«Шановні футболісти, вболівальники, гості та запрошені, сьогодні, безумовно, важливий день у футбольному житті Житомирського району, адже цього дня відбувається фінал Кубку та фактично закриття футбольного сезону 2017 року. Хочу наголосити, що на сьогоднішній день наша співпраця з районною федерацією футболу значно покращилася та посилилася. Я вважаю, що це сприятиме подальшому розвитку футболу в нашому Житомирському районі. Найближчим часом ми плануємо ввести в експлуатацію два футбольних міні-майданчика, у перспективі плануємо побудувати ще три, за активного сприяння Міністерства регіонального розвитку та Федерації футболу України. Сьогодні я дякую усім, хто сприяє розвитку футболу в нашому районі. Зокрема, спонсорам, меценатам, органам місцевого самоврядування, сільським головам, які активно сприяють як розвитку футболу, так і розвитку інших видів спорту. Цього дня у нас вирішальний матч. Я вітаю всі команди, які змагалися в цьому футбольному сезоні, зичу їм в наступному сезоні лише розвиватися, вдосконалюватися та покращувати свої результати. Бажаю нашим спортсменам сьогодні показати гарний футбол, не зважаючи на погоду, а також грати задля власного задоволення та на радість вболівальникам. І нехай у цьому матчі дійсно переможе найкращий, найсильніший, найдостойніший!», — сказав у вітальному слові Сергій Микитюк.

Після цього представник кожного футбольного клубу із Житомирського району, який грав у цьому сезоні, отримав у подарунок від Сергія Михайловича футбольний м’яч для своєї команди.

«Як правило, закінчення однієї доброї справи знаменує собою початок наступної. Тож ми з нетерпінням чекаємо наступного чемпіонату. Бажаємо нашим спортсменам гарного перепочинку, якісної підготовки до нового сезону і до зустрічі на футбольних полях вже у новому сезоні наступного року!» — наголосив Олег Паньків.

«Доброго дня, шановний Житомирський район, — найкращий футбольний район нашої області! Приємно, що сьогодні в кращих традиціях і на найвищому рівні у нас відбувається закриття футбольного сезону. Хочу подякувати за цей прекрасний сезон. Я переконаний, що попереду нас чекають нові приємні зустрічі. Весною, під час відкриття цьогорічного сезону, ми говорили, що Житомирська районна федерація футболу визнана найкращою в області районною федерацією футболу. Сьогодні нам передали вітальну грамоту, яку я з радістю хочу зачитати: «Дипломом нагороджується Житомирська районна федерація футболу — краща районна федерація футболу в Житомирській області за підсумками 2016 року». Диплом особисто підписав президент Федерації футболу України Андрій Павелко. Мені дійсно радісно цього дня відмітити прекрасну взаємодію Житомирської районної федерації футболу з Житомирською райдержадміністрацією. Приємно, що ми виходимо вже на інший, якісніший та кращий рівень організації чемпіонатів. Зазначу, що ми вже домовилися про співпрацю на наступний рік, щоб у Житомирському районі з’явилася збірна команда району, яка братиме участь у Чемпіонаті області з футболу. Тож попереду в нас ще багато видовищних, цікавих і захоплюючих матчів!», — акцентував Руслан Павлюк.

«Доброго дня, шановні вболівальники, шановні гравці, усі присутні. Сьогодні ми всі з вами дійсно зібралися на спортивне, футбольне свято — Фінал Кубку Житомирського району з футболу 2017, яким підводимо підсумки футбольних баталій в нашому районі. Як і у минулому році, в фіналі Кубку зустрічаються два прекрасних колективи — ФК «Пак-Трейд» із села Висока Піч та ФК «Дангард» із села Тетерівка. Але дозвольте мені сказати кілька слів та нагадати всім нам, яким був наш футбольний сезон у 2017 році. Розпочався він 30 квітня матчем відкриттям за Суперкубок Житомирського району. Потім усі ми з вами були свідками напружених і видовищних матчів Чемпіонату та Першості, де брали участь 25 колективів нашого району, серед яких, звісно ж, і переможці, яких ми будемо нагороджувати в перерві між таймами сьогоднішнього матчу. З великою радістю хочу розповісти, що цього року Житомирська районна федерація футболу започаткувала міні-турніри, які ми назвали «Кубок одного дня». Усі вони були присвячені важливим державним святам нашої Батьківщини. Отож, у цьому сезоні ми провели: Кубок Перемоги (в с. Садки, де переміг ФК «Нива–Екстрим» з с. Іванівка), Кубок до Дня Конституції України (в с. Березівка, де перемогла футбольна команда «Зоря» з с. Оліївка), Кубок до Дня Незалежності (в с. Висока Піч, де переміг ФК «Дангард» з с. Тетерівка) та Кубок Козацької слави, присвячений Дню Українського козацтва (в с. Кодня, де перемогла команда «Колос» з с. Іванівка). Маю надію, що ці змагання стануть традиційними. Усі ці здобутки та перемоги, в такий складний період для нашої держави та для нас усіх, не були б досягнуті без людей — людей з великої літери, які люблять спорт і ще більше люблять футбол в Житомирському районі. Тож хочу від представників усіх футбольних колективів Житомирського району нагородити подяками: Микитюка Сергія Михайловича, голову Житомирської районної державної адміністрації; Крутія Сергія Григоровича, голову Житомирської районної ради; Мирну Інну Олексіївну, начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської райдержадміністрації; Парфентієву Тетяну Миколаївну, депутата Житомирської районної ради; Паньківа Олега Богдановича, заступника голови Новогуйвинської селищної ради; Павлюка Руслана Віталійовича, голову Житомирської обласної федерації футболу, депутата Житомирської обласної ради. Дякую вам усім, дякую усім нам за свято футболу в нашому найкращому районі України, яке відбувалося упродовж п’яти місяців. Нагадую, що ми всі зібралися сьогодні на фінал Кубку Житомирського району з футболу 2017. Усім нам зичу гарного та видовищного футболу, а командам та футболістам — перемог не тільки на футбольних полях, а й в житті!», — зазначив Володимир Решотка.

Особливим цей день став для команд-фіналістів, які зустрілися у вирішальному матчі Кубку Житомирського району з футболу 2017 року — ФК «Дангард» (с. Тетерівка) та ФК «Пак-Трейд» (с. Висока Піч). До останніх хвилин матчу гравці тримали вболівальників у напрузі, адже обидві команди постійно наступали на п’яти одне одному. А долю майбутнього переможця визначила серія пенальті. Її величність фортуна цього дня була прихильною до футбольної команди «Дангард» із села Тетерівка, яка й стала володарем Кубку Житомирського району з футболу 2017 року вже вдруге поспіль.

Варто зазначити, що фанатам довелося добряче понервувати, але не даремно вони витрачали свої сили, енергію на підтримку улюблених футбольних клубів, адже у якості винагороди вболівальники отримали незабутні емоції, приємні враження і можливість насолодитися видовищним та захоплюючим футболом!

Під час урочистого закриття футбольного сезону свої заслужені нагороди отримали найкращі футболісти та футбольні команди Житомирського району:

- молоде відкриття сезону 2017 — Віталій Невмержицький (ФК «Станишівка»);

- кращий гравець Першості — Артем Бедрачук (ФК «Нива-Екстрім» із с. Іванівка);

- кращі воротарі Першості — Олександр Бондарець та Максим Лісовик (ФК «Нива-Екстрім» із с.Іванівка).

III місце в Першій лізі – ФК «Леви Крошу» (с. Оліївка);

II місце – ФК «Троянів» (с. Троянів);

I місце – ФК «Нива-Екстрім» (с. Іванівка).

ФК «Нива-Екстрім» та ФК «Троянів» у наступному році гратимуть у Вищій лізі.

Що стосується Вищої ліги:

- кращий гравець – Олександр Прус (ФК «Танкіст» із смт Новогуйвинське);

- кращий воротар – Дмитро Собецький (ФК «Танкіст» із смт Новогуйвинське).

III місце виборов ФК «Кодня» (с. Кодня), II місце – ФК «Танкіст» смт Новогуйвинське та вперше в історії чемпіоном став футбольний колектив із села Левків – ФК «Левків».

Щиро вітаємо переможців і бажаємо кожній футбольній команді Житомирського району гарно відпочити, набратися сил, але при цьому не забувати про тренування, аби зустрітися вже у новому футбольному сезоні, показати ще кращі результати, здобути нові перемоги і, звісно ж, порадувати своїх вболівальників і усю футбольну спільноту району гарним футболом!

Теги: футбол, кубок, житомирський район

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео