Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Галина Мельник і Діана Шостак – чемпіонки Євро-2019 з карате

Галина Мельник і Діана Шостак – чемпіонки Євро-2019 з карате
252873 ПЕРЕГЛЯДІВ

В іспанській Гвадалахарі триває 54-й за ліком чемпіонат Європи з карате 2019 року. У змаганнях, що проходить на арені Pabellón Multiusos de Guadalajara, яка вміщує 5 900 глядачів, приймають участь понад 500 спортсменів з 51 країни. На континентальному форумі, окрім медалей Євро-2019, розігруються також ліцензії на ІІ Європейські Ігри-2019 в столиці Білорусі Мінську.

У суботу, 30-го березня, визначилися чемпіони та призери в особистих змаганнях та в командній «стінці» у жінок – командна першість серед представниць прекрасної статі. Саме в цьому виді Україна здобула свою єдину золоту нагороду. Приємно, що на найвищу сходинку медального подіуму разом з одеситкою Анжелікою Терлюгою і Анітою Серьогіною із Чорноморська Одеської області зійшли й дві представниці Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – студентка першого курсу Діана Шостак та випускниця нашого вишу Галина Мельник.

На шляху до фіналу українки почергово перемогли команди Португалії (2:1), Фінляндії (2:0), Норвегії (1:1, по балах – 9:5), Хорватії (1:1, по балах – 11:3) та Італії (1:1, по балах – 15:8). А у вирішальному протистоянні за «золото» наші дівчата здолали Туреччину – 2:1. Хоча почалося для «синьо-жовтих» усе не надто добре – у першій сутичці Антоніна Серьогіна зазнала поразки, тож туркені повели в рахунку. Відновила статус-кво Анжеліка Терлюга. А переможне очко збірній України принесла Галина Мельник. Додамо, що до континентального тріумфу нашу команду привів головний тренер збірної України, випускник нашого Університету Антон Нікулін, який є особистим наставником Діани Шостак та Галини Мельник.

Що ж до особистих змагань, то в них українці вибороли дві бронзові нагороди – на третю сходинку медального подіуму зійшли вище згадана Аніта Серьогіна (вагова категорія до 61 кг) та львів’янин Станіслав Горуна (до 75 кг). Водночас Анжеліка Терлюга (до 55 кг), Анастасія Степашко (понад 68 кг) і Різван Талібов (понад 84 кг) програли свої поєдинки за «бронзу».

 

http://ldufk.edu.ua

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео