Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мешканцям Первомайського району, особам з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування вручені ключі від соціальних квартир

Мешканцям Первомайського району, особам з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування вручені ключі від соціальних квартир
195717 ПЕРЕГЛЯДІВ

19 листопада, напередодні Всесвітнього Дня дитини, в Первомайській районній державній адміністрації Харківської області вручені ключі від однокімнатних квартир трьом мешканцям району, які є особами з числа дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та перебувають на соціальному квартирному обліку.
Квартири придбані у місті Первомайському, за рахунок державної субвенції та відносяться до соціального житла, що є власністю територіальної громади району. Тобто, вони не передаються у приватну власність та не можуть бути приватизованими.
Після урочистого вручення, голова Первомайської райдержадміністрації, Володимир Павленко, особисто відвідав кожного з отримувачів за їх новим місцем проживання.
Мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу Людмила Колихалова радіє вже за другого свого вихованця, який отримав ключі від квартири. Разом з прийомним сином Сергієм вона зустрічала гостей у його новій оселі. «Раніше ми разом з дітьми намагалися накопичувати на придбання їм житла з тих коштів, які виділяє держава на утримання дітей, - каже пані Людмила, - але це, майже неможливо, назбирати таку суму. Тому, ми дуже вдячні за підтримку держави та керівництва району».
Первомайський район протягом 2017-2018 років придбав 8 квартир для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування загальною вартістю 1,46 млн. грн. Три з них заселені ще навесні, ключі від трьох надані зараз, ще дві квартири отримують своїх мешканців на початку нового року, після завершення в них ремонтних робіт.
«Вперше за всю історію України минулого року за ініціативи Президента Петра Порошенка були виділені кошти на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, - зазначив Володимир Павленко, - дуже важливо, що і цього року ця робота також продовжена. Сьогодні у держави є можливість робити такі подарунки, бо соціальні квартири дають можливість дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, які виходять у доросле життя, певну кількість часу в них жити, поки не облаштують своє життя, не будуть мати роботу і повноцінне житло. Тому, ми завжди будемо підтримувати подібні ініціативи і робити все можливе, щоб вони втілювалися у життя. Адже питання захисту прав дітей і створення комфортних умов для розвитку кожної дитини – пріоритетне як для обласної так і для районної влади».

Теги: діти-сиріти, вручення квартир,Первомайський район,Первомайська РДА,Харківська область

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео