Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Виставка сучасних ікон «Обличчям до чудес»

Виставка сучасних ікон «Обличчям до чудес»
56936 ПЕРЕГЛЯДІВ

На виставці будуть представлені роботи сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» виконані в різних техніках. Зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських та зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона.

Експонуватимуться ікони з сюжетами Євангелія. Ідейним центром є монументальна ікона «Чудеса Ісуса Христа» – лик Христа, який обрамляють сюжети всіх чудес, описаних у Новому Заповіті.
«У цій роботі проведено паралель між Горнім світом та нашим, – говорить куратор виставки Марія Павелко, – Христос дивиться на нас, неначе крізь вікно. Так само і ми спілкуємось з Ним завдяки «вікну в Горній світ» – іконі. А чудеса, які відбуваються з нами повсякчас, допомагають нам у цьому».
Особливе місце на виставці посідають ікони, що зображують притчі, які оповідав Христос. На іконі «Притча про милосердного самарянина» всі події відбуваються одночасно, в одному просторі. Зображення притчі про багача та Лазаря нагадує стрічку кінематографу. Слова «Рече Господь» неначе титри розпочинають оповідання. Далі кадри описують зміст притчі. Завершальним титром є «Амінь», що стверджує істину промовлених слів Христа.
Під час виставки Майстри «Небо на землі» запрошують дітей віком від 11 років поринути у творчу атмосферу і долучитись разом з ними до створення анімаційного фільму. Майстер-клас зі створення анімації (Stop motion) відбудеться 2 лютого об 11:00. Реєстрація обов’язкова (за тел. (073) 040 34 64, (066) 155 92 37), адже кількість учасників обмежена.
За словами організаторів, зима в житті людини є своєрідною точкою відліку – з її закінченням минає один період життя й починається інший. Тому не випадково родина іконописців назвала виставку «Обличчям до чудес». «Чудеса відбуваються з нами на кожнім кроці. Варто спробувати їх помічати і наше життя почне набувати нових сенсів» – вважають організатори виставки.

За додатковою інформацією звертайтесь до Марії Павелко (073) 040 34 64,
(066) 155 92 37, veselka_2003@ukr.net , www.ikona.ua)

Ласкаво просимо!

 

Теги: виставка ікона

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео