Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство екології ініціювало створення інтерактивної мапи усіх українських сміттєзвалищ

Міністерство екології ініціювало створення інтерактивної мапи усіх українських сміттєзвалищ
54269 ПЕРЕГЛЯДІВ

Починаючи з 8-го вересня, кожен зможе отримати усю необхідну інформацію про стан тих українських сміттєзвалищ, котрі знаходяться на території нашої держави. Допоможе людині у цьому Інтернет-ресурс, котрий має вигляд інтерактивної мапи з розташованими на ній пунктами сміттєвих звалищ. Належить ініціатива створення сервісу Міністерству екології та природних ресурсів.

За словами Остапа Семерака – Глави відомства – вперше за 25 років існування незалежної України Міністерство розпочне системну роботу у контексті утилізації сміттєвих відходів. І найголовніше завдання, котре реформована установа має виконати, полягає у приведенні галузі до європейських стандартів, позбавлення нашої держави сміття та допомога навколишньому середовищу.

Наразі у Міністерстві триває інвентаризація усіх українських сміттєзвалищ. Володіє установа інформацією лише про 2600 із загальної їхньої кількості – а це більш ніж тридцять тисяч пунктів вивезення сміття, до яких входять як полігони, так і стихійні звалища. Спираючись на постійне оновлення даних про ці території, оновлюватися буде й інтерактивна мапа.

Українці теж можуть долучитися до допомоги екології, зареєструвавшись на сайті ресурсу та залишивши дані про сміттєзвалище у своєму місті. Ця інформація буде оброблятися та згодом пересилатиметься до відповідних органів у вигляді громадянських звернень. Цікаво, що в одній із країн ЄС – Швейцарії – кількість сміття на одну людину, котре вивозиться на сміттєзвалище, дорівнює нулю. В Україні ця цифра складає 240 кілограмів. Тому, як зазначив пан Семерак, отримати згодом схожу на швейцарську статистику – ще одна мета Міністерства екології.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео