Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Викрито 16 порушень та вилучено 12 заборонених знарядь лову, - рибоохоронний патруль Житомирщини

Викрито 16 порушень та вилучено 12 заборонених знарядь лову, - рибоохоронний патруль Житомирщини
251597 ПЕРЕГЛЯДІВ

У період з 22 по 27 грудня інспекторами Житомирського рибоохоронного патруля виявлено 16 порушень правил рибальства, з них три - грубі. Всього протягом цього часу із водойм області вилучено 12 заборонених знарядь лову, з яких одне колюче (острога).

Так, 26 грудня патрульними затримано двох порушників, які ловили рибу за допомогою заборонених знарядь лову – «павуків». Обидва правопорушення вчинено у межах Житомирського району на річках Коденка та Крошенка. Громадяни не встигли впіймати водних біоресурсів. Складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Санкція статті передбачає накладання штрафу у розмірі до 680 грн із конфіскацією знарядь лову.

Вранці 27 грудня під час рейду на р. Гнилопять, у с. Скраглівка оперативною групою викрито громадянина, який ставив сітку під лід. За даним фактом складено протокол як за грубе порушення правил рибальства. Сітку вилучено та опломбовано.

Також оформлено вісім протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП стосовно рибалок, які перевищили кількість жерлиць на одну особу. Виписано 442 грн штрафів. Крім того, складено п’ять безхазяйних актів.

Управління Держрибагентства у Житомирській області закликає усіх небайдужих громадян та рибалок-любителів повідомляти про порушення правил рибальства та незаконного збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову на телефони «гарячої лінії»: (0412) 24-57-81, (067) 414-60-74.

Довідкова інформація:

Жерлиця – це живцева снасть для лову хижих видів риб, таких як: щука, судак, сом, окунь тощо. Повідомляємо, любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Теги: Держрибагентство,порушення,рибоохоронний патруль

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео