Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Киян попередили про збільшення кількості мишей у будинках

195762 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експерти санітарно-профілактичних підприємств столиці розповіли про збільшення кількості мишей у багатоповерхівках і приватних будинках киян. Причиною активізації гризунів є холодна погода, що змушує тварин шукати схованки у теплих приміщеннях.

У спеціалізованих санітарних підприємствах повідомляють про збільшення чисельності мишей у приватних і багатоквартирних будинках столиці: їх все частіше помічають у підвалах, погребах та житлових приміщеннях. Як розповіли спеціалісти, така ситуація є типовою для зими: гризуни, які протягом літа живуть у полях, після приходу холодів ховаються у теплі приміщення. Там протягом зими вони розмножуються і мають доступ до продуктів харчування.

Спеціалісти санітарних служб попереджають жителів, що гризуни є шкідливими і небезпечними для здоров’я істотами. Миші не є настільки небезпечними, як щури, однак і вони несуть у собі чималу шкоду. Ці гризуни не лише псують і забруднюють продукти, але й переносять інфекційні захворювання. Крім того, ці тварини надзвичайно плідні і протягом зимівлі можуть суттєво збільшити свою чисельність. Тому киян просять бути уважними і одразу приймати міри для знешкодження гризунів, а за необхідності – звертатися за допомогою до спеціалізованих служб.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео