Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За незаконну вирубку лісів каратимуть суворіше

За незаконну вирубку лісів каратимуть суворіше
192058 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна зробила ще один крок до збереження природних цінностей європейського значення: нелегальна вирубка лісів в Україні відтепер передбачатиме більш серйозну відповідальність, продиктовану відповідним законом, що був підписаний Президентом.

Президент Петро Порошенко підписав закон, що передбачає посилення відповідальності за нелегальну вирубку лісів. Цей закон, відповідно до Рамочної конвенції, визначає поняття «природні ліси», «ліси» та «квазіліси», а також чітко встановлює особливий правовий режим охорони таких об’єктів та їх захисту від знищення. Зокрема, відповідний документ повідомляє про заборону вирубки лісів, будівництва різного роду будівель, створення доріг, промислової заготівлі деревини, випасання худоби та інших дій, що можуть шкодити стану лісу, на заповідних чи захищених законом територіях. Таким чином, набравши чинності, цей закон вноситиме зміни до чинного Кримінального кодексу.

Законопроект про захист лісів та збільшення відповідальності за порушення встановлених правил у парламенті прийняли ще 23 травня, відтоді документ чекав на підпис Президентом. Крім цього, на початку 2017 року Верховна Рада прийняла ще один законопроект, що передбачає приєднання України до Протоколу про стійкий туризм та Рамочної конвенції про стійкий розвиток Карпат.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео