Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До столичного військового ліцею зможуть вступати дівчата

До столичного військового ліцею зможуть вступати дівчата
112245 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київський військовий ліцей імені Богуна відтепер набиратиме на навчання учнів обох статей. Вперше складати вступні іспити зможуть дівчата. Таке рішення зумовлено дією політики гендерної рівності.

Вперше в історії військового ліцею імені Богуна, який раніше мав назву Суворівський ліцей, до вступу допустять дівчат. Таких змін вимагає політика гендерної рівності, яка активно проваджується у країні у тому числі у закладах освіти. Дівчат прийматимуть до окремої сьомої роти, навчання у якої розпочнеться наступного навчального року. Фінансова складова навчання у ліцеї для нової категорії учнів не зміниться – на кожну дитину, яка вчиться у ліцеї імені Богуна, виділяється 280 тисяч гривень.

Вступати до навчального закладу зможуть всі бажаючі починаючи з 8 класу. Для цього потрібно скласти 4 обов’язкових іспити, серед яких українська та англійська мови, математика, фізична підготовка. При цьому у ліцеї зауважують, що іспит з фізичної підготовки дівчата мають складати на рівні з хлопцями. Наразі у військовому навчальному закладі вчаться понад 250 дітей, частина з них належить до пільгових категорій.

Після закінчення навчально-виховного закладу випускниці зможуть розраховувати на однакові з хлопцями права щодо подальшого вступу до профільних вишів.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео