Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українських абітурієнтів заохочують до роботи у селах

Українських абітурієнтів заохочують до роботи у селах
224003 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство освіти знайшло вихід із проблеми тотального дефіциту кваліфікованих медиків і лікарів у селах. Відтепер абітурієнтів, які погоджуються після закінчення вишів працювати у сільській місцевості, зараховуватимуть в університети позачергово і безкоштовно.

У Міністерстві освіти оголосили про нове правило для абітурієнтів: усі бажаючі працювати у сільській місцевості після закінчення університету можуть заявити про своє бажання і вступити у виш на бюджетну форму навчання поза конкурсом. Таким чином вирішили позбутися проблеми дефіциту кадрів у віддалених населених пунктах. Це нововведення стосується майбутніх медиків і педагогів.

Конкурс серед молоді, яка виявить бажання пристати на такі умови, буде проводитися у березні та квітні. За його результатами майбутні спеціалісти підпишуть з міністерством договори, які будуть підставою для зарахування на бюджетне відділення обраного вишу. Якщо випускник відмовиться від виконання своєї частини контракту, він буде зобов’язаний компенсувати витрати на навчання.

Крім безкоштовної освіти, молодим спеціалістам обіцяють надання житла. Зокрема, педагогам, які відпрацюють у сільській школі від 10 років, будинки віддаватимуть у власність.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео