Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Шостці відкрився центр розвитку кар’єри

У Шостці відкрився центр розвитку кар’єри
56859 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже друга державна організація з розвитку кар’єри відкрилася у Сумській області. У Шостці почав працювати центр, який допомагатиме школярам та студентам знайти свій подальший професійний шлях. Звернутися за допомогою до Центру зможуть усі бажаючі.

У Шостці на Сумщині відкрився спеціалізований Центр розвитку професійної кар’єри. Ця державна організація була створена на базі Шосткінського центру професійно-технічної освіти. Робота організації в основному буде спрямована на допомогу школярам та випускникам вишів. Учням шкіл пропонуватимуть сприяння у виборі подальшої освіти, а студентам – у пошуку роботи за отриманою спеціальністю.

Серед напрямів діяльності Центру – безкоштовні консультації для всіх бажаючих, проведення навчальних тренінгів для молодих спеціалістів, а також безпосередня допомога у працевлаштуванні із залученням роботодавців та представників служби зайнятості. На заняттях, що проводитимуться у центрі розвитку кар’єри, випускників вишів навчатимуть правильно складати резюме для успішного працевлаштування та звертатимуть увагу правилам проходження співбесіди.

У Центрі проходитимуть також уроки профорієнтації для учнів старших шкіл, а також даватимуть уроки з розповсюджених професій, як то перукаря, пекаря та інших, щоб допомогти молоді прийняти зважене рішення.

На Сумщині такий центр є вже другим.  Загалом в області планується створити шість подібних організацій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео