Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У МОН розглядають можливість приєднання України до Декларації безпеки шкіл

У МОН розглядають можливість приєднання України до Декларації безпеки шкіл
140647 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві освіти і науки повідомили про ймовірне приєднання України до міжнародної Декларації безпеки шкіл. Міністр освіти заявила, що невдовзі на розгляд Кабінету Міністрів буде поданий необхідний пакет документів.

Міністр освіти Лілія Гриневич офіційно заявила про підтримку її відомством ідеї про приєднання України до Декларації безпеки шкіл, що має своєю метою попередження використання закладів освіти у збройних конфліктах.

Під час зустрічі українського міністра освіти з дипломатичними представниками Іспанії, Норвегії та Аргентини 22 березня Лілія Гриневич зробила заяву про зацікавленість МОН у затвердженні Декларації. Цього ж дня міністр повідомила, що Україна зробить необхідні кроки для приєднання до Декларації. Наразі у Міністерстві освіти готується пакет документів, який буде поданий в КМУ. Кабмін має уповноважити керівника МОН на підписання спеціального листа.  Його відправлять до відповідального за це питання посольства закордонних справ у Норвегії.

Декларація безпеки шкіл являє собою документ, що містить певні зобов’язання країни у системі освіти. Передусім це ефективні і своєчасні дії з попередження та реагування на будь-які напади на заклади освіти чи використання їх у військових цілях. Лілія Гриневич звернула увагу, що у період збройного протистояння в Україні та зовнішньої агресії з боку Росії приєднання до Декларації є необхідним. Сьогодні до цього документу у світі приєдналася 81 держава. 


 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео