Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як вписати неформальну освіту в університетський простір?

Як вписати неформальну освіту в університетський простір?
249989 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 15 червня, у КНЕУ імені Вадима Гетьмана проходить VI Міжнародний бізнес-форум «Наука-бізнес-освіта: стратегічне партнерство». У масштабному заході беруть участь майже двісті представників бізнесу, міжнародних фінансових інституцій та організацій, закладів освіти та громадських організацій.

Пленарне засідання відкрив ректор КНЕУ Дмитро Григорович Лук’яненко, який представив новий тренд розвитку університету: державний, національний, дослідницький та підприємницький. Наголосивши на практико-орієнтованому навчанні, ректор зазначив, що студентові має бути комфортно в підприємницькому середовищі.

З доповіддю «Неформальна освіта - погляд роботодавця та викладача» виступила партнер та генеральний директор AppleConsulting®, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи, автор курсів порталу Prometheus Юлія Плієва.

Про довгострокове партнерство з розвитку освітніх проектів, зокрема з досвіду факультету маркетингу, розповів професор кафедри комерційної діяльності і логістики КНЕУ Олександр Дима.

Під час панельних дискусій обговорено широке коло питань, пов’язаних, зокрема, із проблемами зеленої економіки, навчання підприємництву в університеті, економічної освіти для територіальних громад, сучасних трендів та викликів ринку праці.

Керівник експертної групи з питань вищої освіти й освіти дорослих МОН України Ігор Балуба, позитивно оцінюючи неформальну освіту, зауважив, що розробляється механізм, як краще її організувати з тією метою, щоб людина мала можливість подальшого працевлаштування, кар’єрного росту, отримувала гідну зарплату і пенсію.

Теги: кнеу, бізнес форум, партнерство, неформальна освіта

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео