Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Єнс Столтенберг: росія мобілізувала майже всі свої сухопутні війська у воєнному конфлікті проти України

Єнс Столтенберг: росія мобілізувала майже всі свої сухопутні війська у воєнному конфлікті проти України
235299 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний секретар НАТО заявив, що росія мобілізувала майже всі свої сухопутні війська у воєнному конфлікті проти України, повідомляє Укрінформ. Тому зараз НАТО не відчуває жодної військової загрози з боку Росії.

У Брюсселі під час пресконференції генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Фінляндія, яка приєдналася до Альянсу, зараз знаходиться у безпеці завдяки спільним зобов'язанням у сфері оборони. Майже всі російські сухопутні сили вже задіяні у війні проти України, тому жодної безпосередньої військової загрози проти будь-якого союзника по НАТО не спостерігається.

Столтенберг також зауважив, що НАТО здатне захистити будь-якого союзника, і вже успішно виконує це завдання протягом 75 років. Однак ситуацію та подальші дії росії моніторяться.

Фінляндія та Швеція офіційно приєдналися до НАТО після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у лютому 2022 року. Ці країни були запрошені стати членами Альянсу на саміті в Мадриді 29 червня.

Генеральний секретар НАТО вважає, що приєднання Швеції до Альянсу є ознакою неуспіху стратегії президента рф путіна у війні проти України.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео