Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Одещина стала центром масштабних ромських погромів

Одещина стала центром масштабних ромських погромів
27180 ПЕРЕГЛЯДІВ

Жорстоке вбивство дев'ятирічної одеситки спровокувало хвилю громадського обурення в Одеській області. Жителі села Лощинівка, в одному з покинутих будинків якого й був знайдений труп дівчинки зі смертельними пораненнями, почали масовий протест проти присутності на території села представників ромської національності, один з яких – 20-річний ром – є головним підозрюваним у вбивстві та можливому зґвалтуванні 9-річної жертви.

Обставини злочину поки що встановлені лише наполовину – з одного боку, зазначений вище молодий хлопець був затриманий правоохоронцями по гарячих слідах, а його причетність до смерті дитини підтвердила доказова база. З другого боку, можливий вбивця поки що не дає жодних свідчень щодо кримінального інциденту та не робить у цьому контексті будь-яких заяв. Поліція, у свою чергу, вже інкримінувала ромові як умисне вбивство дівчинки, та і її зґвалтування.

Після затримання молодика сотні сільських жителів Лощинівки почали трощити будинки, котрі належали представникам ромського населення. До приїзду правоохоронців, які зупинили погром, розлючені селяни встигли розтрощити більше п'яти будинків одеських ромів.

За словами мешканців Лощинівки, за той короткий проміжок часу, котрий пройшов з моменту поселення ромів у селі, представники зазначеної вище національності встигли зарекомендувати себе далеко не з найкращої сторони, займаючись пограбуваннями, залякуванням містян і навіть розповсюдженням наркотичних речовин.

Наразі відомо, що ромське населення мало б вже сьогодні вивезти усі свої речі з села. Проте, роми відмовляються залишати Лощинівку. До врегулювання напруженої ситуації біля їх домів чергуватимуть місцеві правоохоронці.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео