Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Американська корпорація «Apple» оштрафована на 13 мільярдів євро через несплату податків

Американська корпорація «Apple» оштрафована на 13 мільярдів євро через несплату податків
27155 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейська комісія ухвалила безпрецедентне рішення про визнання незаконними тих податкових пільг, котрі уряд Ірландії тривалий час надавав американській компанії «Apple». Цікаво, що зазначені вище суми обґрунтовано створювалися ірландською владою, спираючись на прибуток, зазначений представниками корпорації на папері. Проте, масштабне розслідування Єврокомісії довело, що головні офіси двох дочірніх компаній «Apple» в Ірландії існували виключно у пунктах офіційно укладеного договору, не маючи жодних потужностей практичного виробництва популярної в усьому світі продукції. Тому й цифри прибутку, який демонстрували представники корпорації, були фальшивими.

З точки зору Маргарет Вестагер – європейського комісара з питань конкуренції – «Apple» має повернути усі незаконно отримані податкові пільги з відсотками. Крім того, країни Європейського союзу змушені переглянути власну політику надання будь-яких майбутніх податкових пільг компаніям, незалежно від географії їх реєстрації.

Варто відзначити, що тіньові схеми у контексті несплачених американською корпорацією податків діяли в Ірландії ще з 1991-го року. Наразі відомо про те, що штраф «Apple» може зрости на ще чотири мільярди євро.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео