Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У столиці почали працювати інспектори з паркування

У столиці почали працювати інспектори з паркування
195979 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Києві запровадили нову посаду – спеціаліст з контролю паркування. Перші інспектори уже розпочали роботу на вулицях столиці. Інспекція поки працює у тестовому режимі – укомплектувати постійний штат планують протягом наступних двох місяців.

Київ став першим містом, у якому з’явилися інспектори з паркування. Завдання контролерів – стежити за виконанням норм відповідних нормативних актів, робити фото фіксацію порушень та виписувати штрафи у разі невиконання існуючих норм.

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, який став ініціатором створення такої інспекції, розповідають, що перші два місяці посада контролерів з паркування проходитиме тестування – протягом лютого і березня планується налагодити повноцінний режим роботи і набрати повний штат співробітників.

Як розповідають у відповідальному департаменті Київради, повноцінну роботу служба контролю зможе розпочати, коли отримає доступ до міського реєстру власників автомобілів, реєстру адміністративних порушень, а також переліку автомобілів з «євро бляхами».

Наступний етап реформування процесу паркування у столиці планується провести у травні. Надання більш широких повноважень інспекторам та поліції дозволять застосовувати до порушників правил порушень суворіші методи покарання, зокрема евакуювати транспортні засоби, припарковані у непередбачених для цього місцях. Цьому етапу передуватиме прийняття КМДА певних змін до існуючих нормативних актів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео