Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна офіційно припиняє дружні стосунки з Росією

Україна офіційно припиняє дружні стосунки з Росією
168637 ПЕРЕГЛЯДІВ

1 квітня Договір про дружні відносини України та Росії остаточно припинить свою дію. Про це повідомили в МЗС після отримання відповіді від РФ підтвердження відповідної ноти України.

У Міністерстві закордонних справ стало відомо про конкретний термін припинення Договору про дружбу України та Росії. Олена Зеркаль, заступниця міністра закордонних справ, поділилася цією новиною у Фейсбуці. Незважаючи на те, що відповідна нота з боку України була подана 21 вересня минулого року, реакція Росії з’явилася тільки зараз.

Згідно нормам міжнародного права, Росія не мала права відмовитися від припинення договору, термін якого збігає якраз 1 квітня. Український парламент, своєю чергою, ухвалив рішення про припинення дружніх стосунків з країною-агресором 6 грудня, коли був проголосований відповідний законопроект, поданий Петром Порошенком.

Як відомо, подаючи ноту щодо дострокового розірвання угоду між державами, Україна пропонувала вирішити це питання у Міжнародних судах, у тому числі у суді ООН. Однак керівництво РФ досі не йшло на діалог.

Як прокоментував цю ситуацію міністр Павло Клімкін, відповіддю з боку Росії були звинувачення України у систематичному невиконанні умов ще діючого договору. Одним з порушень документу, причому досить грубим, росіяни вбачають підписану угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео