Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Шапіто за участю тварин офіційно заборонені у Києві

Шапіто за участю тварин офіційно заборонені у Києві
252411 ПЕРЕГЛЯДІВ

У столиці не буде цирків шапіто з використанням тварин. Це вже прийняте міською адміністрацією рішення остаточно підтвердив окружний адміністративний суд. Про перемогу гуманного ставлення до тварин повідомили активісти зоозахисних організацій.

Згідно з офіційними висновками столичного адміністративного суду, раніше прийняте КМДА рішення про заборону виступів тварин у цирках-шапіто є абсолютно законним. Починаючи з 19 березня, коли було повідомлено про такий судовий вердикт, пересувні цирки, що мають у своїх програмах номери з тваринами, не матимуть право виступати у Києві.

Справа дійшла до адміністративного суду через позов, поданий цирком Кобзою. Саме рішення КМДА передбачає заборону експлуатації тварин у пересувних цирках у межах столиці. Воно було прийнято ще 2 роки тому у контексті посилення законодавчих мір з захисту тварин від жорстокого поводження.

Столиця – не єдине українське місто, де діє заборона на використання тварин під час виступів цирків-гастролерів. Ще у серпні 2018 року депутати Вінницької міської ради проголосували за заборону розміщення у місті пересувних цирків з тваринами. Передумовою цього рішення стала відповідна петиція, яку підтримали понад 350 голосів. Виступи цирків-шапіто, що використовують тварин, планують заборонити також в Івано-Франківську. Остаточне рішення мають прийняти депутати міськради на найближчій сесії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео