Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дитячий рак стає все активнішим

Дитячий рак стає все активнішим
27161 ПЕРЕГЛЯДІВ

Всесвітня організація охорони здоров'я б'є тривогу: захворюваність дітей, чий вік становить менше 15-ти років, на рак, починаючи з 1998-го року, вже зросла на більш ніж 40%. І це у той час як раніше кількість дітей, котрих вражала ця страшна хвороба, становила біля 5% від загального числа усіх онкологічних хвороб, тобто до двох сотень дітей з мільйона осіб. Але зараз ситуація значно погіршилася.

Медичні експерти однієї з британських благодійних організацій кажуть, що збільшилася не тільки кількість хворих на рак дітей, а й смертність серед них. І найголовніша причина цього парадоксально криється у технічному прогресі, через який діти стали менше виходити з дому, спілкуватися з друзями та правильно харчуватися. Окрема історія – погіршення екологічного фону, оскільки кількість транспортних засобів усе зростає. До того ж, негативно на дитячий організм впливають вживання фаст-фуду та використання планшетів, комп'ютерів і смартфонів. А саме із сидячим образом життя, котрий сучасні діти все частіше обирають для себе у якості проводження вільного часу, дослідники пов'язують біля 70% випадків захворювання малечі на рак.

Варто відзначити, що приділення батьками більшої уваги власним дітям, спортивні вправи на свіжому повітрі та збалансоване харчування допоможуть знизити ризик виникнення у дитини небезпечного онкологічного захворювання. На це мають бути спрямовані й численні державні програми по всьому світу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео