Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чим небезпечний цьогорічний грип?

Чим небезпечний цьогорічний грип?
140120 ПЕРЕГЛЯДІВ

Грип, що мандрує Україною цього року, є особливо небезпечним, оскільки він може мати серйозні наслідки і побічну дію. Медики пояснили, яку небезпеку має в собі цей штам і кому він загрожує у першу чергу.

Лікарі розповіли, чому вірус грипу, що атакує українців цього року, є одним з найнебезпечніших за останні роки. Цієї зими в Україні спостерігається два основних штами підвиди типу А - H1N1 та H3N2. Найбільше занепокоєння медиків викликає запалення легенів, яке розвивається внаслідок дії цього вірусу. Однією з важливих і небезпечних рис цього підтипу грипу є стрімкий розвиток хвороби – вже протягом 3 – 5 днів у легенях виникають незворотні зміни. Саме в результаті таких змін людина може швидко загинути.

Залежно від конкретного підтипу грип може провокувати різні наслідки: H1N1 викликає гострі ураження легенів і серця, а H3N2 спричиняє розвиток запалення легенів шляхом приєднання вторинної флори. При цьому до групи ризику вірусу першого типу потрапляють ті, хто страждають від цукрового діабету, бронхіальної астми або кардіологічних хвороб. Другий підтип найбільш небезпечний для дітей 2 – 5 років, а також людей, що досягли віку  60 років, і старших. За словами лікарів, він краще піддається лікуванню антибіотиками і загалом менш небезпечний.

 

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео