Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Медичні дослідження фінансуватимуться за новими правилами

Медичні дослідження фінансуватимуться за новими правилами
196197 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство охорони здоров’я ініціювало зміни у порядку фінансування наукових досліджень у галузі медицини. Цю ідею підтримали у науковому комітеті Нацради України з питань розвитку науки і технологій. Відтепер цей обов’язок буде покладений на спеціалістів Національному фонду досліджень.

Інноваційне рішення було прийнято профільним комітетом Національної Ради України, що займається питаннями розвитку науки і технологій. З цього року повноваження з розподілу фінансування та прийняття ряду супутніх рішень буде передано Національному фонду досліджень, тоді як досі цим питанням займалася спеціальна комісія, підпорядкована профільному міністерству. Завдяки такому рішенню розподіл коштів на фінансування наукових проектів та інші важливі рішення у цій галузі будуть більш об’єктивними.

Ці новації допоможуть позбутися корупції у процесі відбору проектів наукових досліджень. Крім того, відтепер брати участь у відборі зможуть не лише представники структур, підпорядкованих Міністерству охорони здоров’я, але й інші організації. Як стверджують автори ініціативи, такі зміни допоможуть досягти покращення медичного наукового потенціалу в Україні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео