Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У МОЗ відзвітували про стан захворюваності на кір

У МОЗ відзвітували про стан захворюваності на кір
197285 ПЕРЕГЛЯДІВ

На офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я з’явилась остання інформація щодо стану захворюваності на кір. Як повідомляють лікарі, у всій країні знову почала зростати кількість хворих, зареєстровані навіть смертельні випадки.

У зв’язку з погіршенням ситуації з захворюваністю на кір у країні на сайті Міністерства охорони здоров’я з’явилась інформація про кількість хворих за останній період. Згідно з офіційними даними, за минулий тиждень загалом захворіли на кір 2179 осіб, серед них дітей – 1159 осіб. У результаті ускладнень за означений період померли четверо українців. Згідно статистиці, за минулий тиждень найбільшу кількість хворих було зафіксовано у Хмельницькій області. Там лише з 15 до 21 березня цей діагноз поставили 207 особам. Лідирують по рівню захворюваності також Львівська, Київська та Рівненська область. Серед лідерів у статистиці захворюваності і столиця – за минулий тиждень у Києві виявили понад 200 хворих. За статистикою, з початку року загалом у країні почули діагноз «кір» понад 32,9 тисячі людей, з них у результаті ускладнень померли 14 осіб.

У МОЗ висловили співчуття родичам загиблих і попередили про необхідність дотримання застережних мір. Медики зауважують, що єдиним дієвим методом профілактики епідемії кору є щеплення. Для того щоб щеплення подіяло, всім малюкам обов’язково робити як першу, так і другу вакцину. Батькам нагадують, що у ситуації, що складалася, важливо дотримуватися встановленого календаря щеплень, не пропускаючи планові вакцинації.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео