Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Користь молока для дорослих визнали сумнівною

Користь молока для дорослих визнали сумнівною
245417 ПЕРЕГЛЯДІВ

Американські науковці розповіли, що молоко для дорослих людей може нести більше шкоди, ніж користі. Такий висновок базується на результатах тривалих досліджень впливу цього продукту на організм людей.

Науковці зі Сполучених Штатів повідомили, що, згідно з результатами проведених досліджень, вплив молока на організм дорослої людини є більш негативним, ніж позитивним. Причина полягає у тому, що, подібно до інших ссавців, шлунок людей віком більше 5 років не виробляє достатньої кількості ферменту, який допомагає засвоєнню лактози.

Коли людина досягає віку п'яти років і фермент, що перетравлює лактозу, припиняє виділятися, організм проявляє ознаки відмови від молочних продуктів. Серед таких ознак – нудота, здуття, діарея та інші симптоми.

При цьому науковці зауважили, що у певної кількості людей (близько 20 відсотків) вироблення ферменту для розщеплення лактози зберігається і у дорослому віці. Приблизно 30 відсотків людей мають здатність до часткового розщеплення лактози. Науковці відмічають, що близько половини дорослих взагалі не мають здатності до перетравлення лактози, тому за наявності відповідних симптомів їм краще взагалі відмовитися від вживання у їжу молочних продуктів, інакше їм загрожує не лише порушення системи травлення, але й анафілактичний шок.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео