Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Світовий банк – на сторожі кліматичних змін

Світовий банк – на сторожі кліматичних змін
84180 ПЕРЕГЛЯДІВ

Світовий банк посилює фінансування боротьби з кліматичними змінами. Протягом найближчих 5 років ця структура планує витратити на це 200 мільярдів доларів. Про таке рішення повідомила віце-президент Світового банку.

Віце-президент Світового банку Крісталіна Георгієва анонсувала посилення допомоги у боротьбі з кліматичними змінами. Під час прес-конференції ООН з питань змін клімату представники цієї міжнародної організації повідомили, що всі країни мають більш амбіційно діяти у справі захисту клімату. З цією метою протягом наступних п’яти років загальний розмір інвестицій сягатиме 200 млрд. доларів.

З названої суми близько 100 мільярдів буде направлено на підтримку інвестицій. Половину цієї ж суму спрямують на поліпшення адаптації до кліматичних змін. Одна з головних цілей інвестицій Світового банку – допомога малозабезпеченим країнам адаптуватися до наслідків змін клімату.

К 2015 році Світовий банк вже збільшував фінансування цього напрямку діяльності. Завдяки цій ініціативі станом на 2017 рік допомога досягла більше ніж 20 мільярдів доларів. Зараз всесвітня конференція з кліматичних питань проходить у Катовіце, що у Польщі. Участь у ній вже взяли більше 30 тисяч представників з 200 країн.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео