Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Археологи зробили важливе відкриття

Археологи зробили важливе відкриття
56374 ПЕРЕГЛЯДІВ

У столиці було знайдено срібні монети, які перебували під землею більше 100 років. Археологи зробили це відкриття на території київського заповідника. Про таку новину повідомили 6 грудня у відповідному департаменті столичної адміністрації.

Директор профільного департаменту КМДА повідомили про цінну знахідку, зроблену археологами. У заповіднику «Стародавній Київ», розташованому у столиці, знайшли срібні монети різного номіналу загальною вагою в 2 кілограми.  Усі монети датовані від 1817 до 1912 року.

Спеціалісти архітектурно-археологічної експедиції НАНУ стверджують, що не мають конкретних відомостей щодо колишнього власника скарбу. Однак очільник експедиції Всеволод Івакін та його колеги припускають, що гроші могли належати місцевому банкіру, який сховав їх під час Української революції. Ці дані підтверджує міська легенда, згідно якій у сусідньому будинку знаходився банк, і там само жив його заможний працівник. Сховані гроші імовірно були у небезпечні для банкірів революційні роки. Згодом з невідомих причин власник не зміг повернути свій скарб.

Археологи планують в першу чергу від реставрувати монети. Згодом знахідка увійде до експозиції музею в Інституті археології Академії наук України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео