Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Національній академії наук – 100 років

Національній академії наук – 100 років
28485 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національна академія наук України святкує сторічний ювілей. З цим святом НАН привітав Президент Петро Порошенко у Facebook, зазначивши її цінність для розвитку української науки.

Національній академії наук виповнилося 100 років. З цим святом установу привітав Президент України. У Фейсбуці з’явилося від Петра Порошенка, у якому він зауважив важливість НАН для системи української науки та згадав видатних її представників зі світовим іменем. За словами Президента, НАН традиційно залишається центром інновацій міжнародного рівня.

Як відомо, Національна академія наук була заснована у 1918 році завдяки відповідному указу гетьмана Петра Скоропадького,  першим керівником став  Володимир Вернадський. Тоді вона мала назву Українська академія наук, нинішнє своє ім’я установа отримала вже за часів незалежності України у 1994 році. На момент створення академія наук складалася з 45 установ і мала самоврядний характер. Сьогодні у її складі – 163 наукових установ і 46 організацій дослідно-виробничої бази.

До ювілею Академії наук були заплановані численні урочисті заходи, що проводилися протягом останніх кілька місяців у різних її установах.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео