Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поблизу Сонячної системи знаходиться «суперземля»

Поблизу Сонячної системи знаходиться «суперземля»
164439 ПЕРЕГЛЯДІВ

     За мірками космосу тридцять чотири світові роки – не такий вже і великий проміжок часу. Саме на такій відстані від нас знаходиться екзопланета GJ 536 b. Дане відкриття зробили співробітники Астрофізичного інституту Канарських островів.

     На превеликий жаль астробіологів, орбіта планети знаходиться поза так званою зоною проживання. Тобто, згідно з більшістю наукових дослідів, біологічне життя навряд чи присутнє на GJ 536 b.

     Цей фактор не робить планету менш цікавою для спостережень. У GJ 536 b дуже короткий період обертання – вісім з половиною земних днів, а сама планета схожа на холодного червоного карлика.

     Алехандро Суарес Маскареньо, один із астрономів, який відкрив екзопланету, вбачає цікавим пізнання складу даної суперземлі. Більше того, Алехандро та його колеги впевнені, що це не єдина планета і цій системі - мають бути й інші, більш придатні до життя, планети.

     Загадки GJ 536 b астрофізики зможуть розгадати за допомогою нового інструмента для спостережень – Espresso. Прилад буде введено у експлуатацію у найкоротший термін.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео