Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Британці створили екологічно чисте взуття

Британці створили екологічно чисте взуття
191442 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Великій Британії винайшли інноваційне взуття, створене на основі морських водоростей. Однією з причин використання водоростей для виробництва взуття є шкідливість водоростей-паразитів для довкілля.

Науковці та компанії з виробництва взуття з Великої Британії винайшли спосіб поєднати користь для екології та промислових потреб: водорості, що паразитують та приносять шкоду навколишньому середовищу, перероблятимуть на спеціальну екопіну та виготовлятимуть взуття.
За повідомленнями спеціалістів цих підприємств, водорості у Сполучених Штатах Америки та Азії через надмірну кількість мінеральних речовин, що з'являються у цих місцях у результаті скидання у воду сільськогосподарських добрив, розростаються надто активно. Як наслідок такого явища - водорості шкодять усій океанічній екосистемі, перш за все – рибі. Для того щоб впоратися з природними паразитами, їх збирають, висушують, подрібнюють та переробляють на спеціальні гранули. Отримані гранули згодом поєднують з іншими компонентами, утворюючи спеціальну піну, з якої вже тривалий час виробляють килимки для йоги та інші вироби спортивного призначення.
Про створення взуття оголосили нещодавно, тож найближчим часом цей намір мають реалізувати.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео