Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

NASA назвали новий вулканічний острів ключем до пошуку життя на Марсі

NASA назвали новий вулканічний острів ключем до пошуку життя на Марсі
193052 ПЕРЕГЛЯДІВ

NASA повідомили, що один з найновіших островів на Землі, утворений після виверження вулкану в Тихому океані три роки назад може дати ключ доусвідомлення того, як життя потенційно розвивалось на Марсі за всі роки.

Острів Хунга Хаапай піднявсяз морського дна в кінці 2014, напочатку 2015 років в 65 кілометрах на північному заходівід столицідержави Тонга Нукуалофа.

Спочаткувченічекали, що острів, створений з великої кількостікамінцівтащільногопопелу розмиється протягомдекількох місяців. Але дослідники NASA заявили, щоземлявиявиласьбільшстійкою, оскільки тепла морська вода в поєднаннізпопеломпідчас вулканічного вибухуствориларечовину, відоме як «туф».

Джим Гарвін, головний вчений з Центру космічних польотів ім. Годдарда NASA, сказав, щоцей рідкісний шанс вивчитижиттєвий цикл нановоствореного острова. Він повідомив, що на Марсі було багатосхожих вулканічних островів, які, вважались, оточені водою, коли були створені.

Гарвін додав, що такі місця могли бутинайкращими для пошукудоказівмигулогожиття на сусідній планеті, томущо вони поєднуваливологе середовищез теплом від вулканічних процесів.

Вивчення тих фактів, як життя закріпилося на острові в архіпелазі Тонга, може допомогти вченимвизначити, де шукатипідстави життя на Марсі, сказав він.

«Сходжі острови могли б бути на Марсі два чи три міліардироків назад — коли там були озера та невеликі моря», — наголосив він.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео