Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Стартував VI Фестиваль Sikorsky Challenge 2017

Стартував VI Фестиваль Sikorsky Challenge 2017
137585 ПЕРЕГЛЯДІВ

62 винаходи в різних наукових сферах змагатимуться цьогоріч на конкурсі стартапів Sikorsky Challenge 2017 – він пройде в межах однойменного Фестивалю інноваційних проектів, що триває в Києві.

Учасники пропонують, як створити універсальну клавіатуру, робота-асистента покупця, штучний протез колінного суглоба з адаптивними властивостями та багато інших проектів, що здатні змінити наше життя вже найближчим часом.

«МОН розуміє, що розвиток науки значною мірою залежить від інвестицій у наукові розробки. Власне, тому ми підтримуємо такі заходи як Sikorsky Challenge – вони допомагають молодим винахідникам розкрити себе, показати свої винаходи світу та залучити потенційних інвесторів для реалізації проектів», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха.
Окрім конкурсу стартапів, молоді науковці презентуватимуть роботи на конкурсі «Intel-Техно Україна 2017-2018» та виставці-конкурсі «Майбутнє України».

Свій проект з надання ветеринарної допомоги представив вихованець Кіровоградської МАН Назар Марченко. Хлопець запропонував інтерактивну систему, яка відстежує стан худоби он-лайн: спеціальний датчик вимірюватиме температуру, тиск та інші дані й відображатиме їх в особистому кабінеті господаря. Там також можна буде побачити кількість води, їжі, яку повинна з’їдати тварина. Проект передбачає, що цю ж інформацію зможе бачити і дільничний лікар-ветеринар. Це допоможе попередити хвороби і вчасно надати медичну ветеринарну допомогу.

Екологічний 3D принтер, що друкує вироби з глини, презентував МАНівець з Кропивницького Артем Артеменко. Він пояснює: з таким девайсом не лише гончарі, а усі бажаючі зможуть створювати екологічні предмети з глини як для побуту, так, можливо, і для виконання певних робочих завдань.
Завдяки навігаційній системі для мобільних роботів можна буде уникати похибки у визначенні тієї чи іншої місцевості. Такий проект продемонстрував учень Полтавської МАН Артур Виповський. Школяр каже, що робот визначатиме і досліджуватиме ту ділянку маршруту, яку йому введуть для координат, і забезпечуватиме абсолютну точність.

Фестиваль інноваційних проектів Sikorsky Challenge цьогоріч триватиме 4 дні – переможців конкурсів нагородять 13 жовтня. Загалом же Фестиваль проходить вже вшосте – з 2012 року. За цей час профінансовано 80 стартапів, найбільше – 34 проекти – у 2016 році.

Наприкінці вересня в межах Всеукраїнського фестивалю інновацій було проведено 2 конкурси стартапів – в сфері економічних та соціальних інновацій. У них перемогу здобули мініатюрний геймпад та інтерактивні екскурсії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео