Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Паризька кліматична угода майже не виконується

Паризька кліматична угода майже не виконується
28514 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зобов’язання по збереженню клімату, які взяли на себе країни-учасниці Паризької кліматичної угоди, виконується недостатньо. Про це заявив генеральний секретар ООН під час міжнародної конференції у місті Катовіце.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттерреш у своєму виступі на міжнародній конференції у польському місті Катовіце повідомив невтішну новину щодо виконання нещодавно прийнятої Паризької кліматичної угоди. За його словами, дії задля призупинення глобального потепління, які зобов’язані виконувати всі країни-учасники, є недостатніми. Паризька угода, підписана у 2015 році, передбачає запровадження заходів із зниження кількості викидів хімічних речовин, що сприяють пришвидшенню темпів глобального потепління.

Однією з головних тез виступу генсека стало сподівання на більш інтенсивне запровадження новітніх технологій. Як зауважив Гуттерреш, конкретних дій, які наявні сьогодні, недостатньо – необхідне посилення амбіцій і більш глобальній дії. Мета цієї угоди зазначена як недопущення збільшення показників середньої температури у світі більше ніж на 2 градуси. Кожні 5 років усі країни зобов’язані подавати звіти щодо зробленого у цьому напрямку.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео