Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Поліція Донеччини розслідує 33 кримінальні провадження щодо порушень виборчого законодавства», - Микола Семенишин

56911 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виборчий процес на Донеччині пройшов спокійно, законно та прозоро. Про це повідомив сьогодні, 4 квітня, начальник поліції Донецької області Микола Семенишин під час спільного брифінгу підрозділів системи МВС в Донецькій області щодо підсумків роботи під час виборів Президента України.

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області відзначив, що забезпечення чесних виборів – це результат спільної роботи представників органів системи МВС, а також Громадянської мережі ОПОРА, виборчих штабів, ЗМІ та громадян. Поліція працювала у тісній взаємодії з Національною гвардією, Державною службою з надзвичайних ситуацій, Державною прикордонною службою, СБУ та прокуратурою.

Впродовж виборчої кампанії поліція Донецької області зареєструвала більше 600 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

«За 33 фактами розпочато кримінальні провадження, одне з них, щодо нападу на агітаторів одного з кандидатів у Президенти України, наразі скеровано до суду. По області відкрито низку кримінальних проваджень за фактами фальсифікації виборів, разом з тим у найбільшому місті регіону, Маріуполі, фактів фальсифікації не зареєстровано», - зазначив Микола Семенишин.

Він зауважив, що повідомлення про порушення продовжують надходити до поліції. Так, вчора було відкрито два кримінальні провадження за ст. 158 Кримінального кодексу України (фальсифікація виборчих документів) у Волноваському та Добропільському районах.

За фактом підкупу виборців на Донеччині було відкрито три провадження, наразі одне закрито за відсутністю складу злочину, відносно інших двох триває досудове розслідування.

Типовим порушенням під час чергових виборів президента були спроби винесення та пошкодження бюлетенів. Зокрема такі факти та спроба вкидання бюлетенів зафіксовані в Торецьку. За усіма проводиться досудове розслідування.

Також керівник поліції прокоментував побиття члена виборчої комісії у Великій Новосілці. За фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження», проводяться першочергові слідчі дії.

Крім того, поліція розслідує 5 кримінальних проваджень за фактами завідомо неправдивих повідомлень про замінування (ст. 259 ККУ).

Крім того, за фактами виборчих порушень складено 14 адміністративних протоколів.

«Поліція миттєво реагувала на всі порушення. Кожне з них було ретельно перевірено. Поліція Донеччини готова до забезпечення публічної безпеки та законності під час другого туру виборів Президента України», - зазначив Микола Семенишин.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео