Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Унікальна лабораторія з’явилася у Харківському університеті міського господарства

171204 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні за участю голови Харківської обласної ради Сергія Чернова на базі Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова відкрито навчально-наукову лабораторію «Paint. Varnish. Coating-Laboratory», аналогів якої немає у жодному закладі вищої освіти та промисловому підприємстві України. Це стало можливим завдяки співпраці університету із компанією «Трест Житлобуд-1».

Лабораторію «Paint. Varnish. Coating-Laboratory» створено з метою запровадження дуальної форми освіти та формування ключових компетентностей випускників відповідно до освітньої програми підготовки фахівців у галузі створення композиційних матеріалів для будівництва, промисловості та дизайну.

Як підкреслив ректор університету Володимир Бабаєв, «цього року це вже друга лабораторія у виші, яка є унікальною за своїм функціональним призначенням та європейським науково-дослідним і випробувальним обладнанням. Аналогів цій лабораторії у жодному закладі вищої освіти та промисловому підприємстві України немає».

«PVC Lab» оснащено найсучаснішим інструментарієм, який дозволяє проводити аналіз вихідної сировини, одержувати покриття заданої товщини, проводити вимірювання різних властивостей композиційних матеріалів та покриттів з таких сегментів композиційних матеріалів, як архітектурно-декоративні, індустріальні та авторемонтні фарби.

Голова обласної ради Сергій Чернов привітав університет із тим, що він розвивається, запроваджуючи інноваційні технології, що дозволяють краще й ефективніше засвоювати матеріал, формує ключові компетентності, випускаючи фахових технологів, які сьогодні дуже цінуються та вкрай потрібні для виробничого процесу. Також лабораторія значно розширює можливості для науково-дослідної діяльності.

«Лакофарбова промисловість України є надійним та стабільним сектором вітчизняної хімічної промисловості, роблячи значний внесок в економіку держави, який експерти сьогодні оцінюють майже в 1 млрд доларів США на рік. Тобто, ми досягли рівня забезпечення потреби внутрішнього ринку продукцією власного виробництва більше, ніж на 80% , – підкреслює голова обласної ради. – Таким чином, можна стверджувати, що українські виробники лакофарбової промисловості відповідають сучасним світовим та європейським тенденціям і це, безпосередньо, заслуги не тільки виробників, а й науковців, в тому числі викладачів університету імені О. М. Бекетова».

Діяльність лабораторії «PVC Lab» дозволить не тільки вирішувати задачі з сертифікації лакофарбової продукції, аналізу та корегування рецептур лакофарбових матеріалів з метою ресурсо- та енергозбереження, розробки нових, в тому числі «smart-» фарб та лаків, а й буде також підгрунтям освітньої діяльності з метою підготовки фахівців, що будуть готові до практичної творчої діяльності для вирішення широкого спектру задач у галузі технології композиційних матеріалів та покриттів в будівництві, промисловості та дизайні.

Сергій Чернов також зауважив, що Харківщина завжди славилася незамінними людьми, які переорієнтовують освітні програми, сполучаючи їх з бізнесом, задля досягнення максимального ефекту та вигоди для всіх сторін.

«Зичу університету ім. О.М.Бекетова завжди тримати лідерські позиції у підготовці кадрів для лакофарбової та інших галузей України», – сказав Сергій Чернов.

Теги: #чернов #харків #регіон #обласнарада #університет #лабораторія

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео