Президент Української футбольної Прем'єр-ліги Володимир Генінсон розповів про одну з найболючіших тем національної першості останніх років — проблеми фінансів. Цього року в Україні вже підіймалося питання заборгованості команд перед гравцями та співробітниками, що врешті призвело до позбавлення очок в "Дніпрі".

     Генінсон розповів про справи команд, до яких зараз прикуто найбільше уваги, та поділився своїм баченням перспектив.

     За словами президента УПЛ, в двох команд, де ще нещодавно були серйозні проблеми з виплатами, наразі ситуація значно покращилася, тож надмірна увага ЗМІ до них не має підстав. Мова йдеться про луцьку "Волинь" та полтавську "Ворсклу".

     "Волинь" залишається без права на трансфери до літнього міжсезоння, однак ніяких заборгованостей перед Прем'єр-лігою у команди немає, а необхідні платежі робляться вчасно. За словами Генінсона, керівництво УПЛ пишається рішенням про дозвіл "Волині" приймати участь у чемпіонаті, і хоч не всі проблеми клубу ще вирішені, саме через ці труднощі в українському футболі з'явилися нові імена перспективних вітчизняних гравців.

     Що стосується "Ворскли", то тут Володимир Генінсон підтвердив, що в команди є деякі заборгованості по заробітній платі, однак чутки, ніби гроші не платять вже дев'ять місяців, спростував. За словами президента Ліги, усі документи, які свідчать про надходження необхідних платежів, у полтавської команди в нормі.

     Незрозумілим лишається тільки положення "Дніпра". Наразі команда стабільно виплачує гроші своїм футболістам, однак досі не розрахувалася з колишніми членами клубу — Ніколою Калінічем, Хуанде Рамосом та Мироном Маркевичем.

     Як буде розвиватися історія з "Дніпром" Генінсон доки не знає, тож відповісти, чи будуть якісь нові заходи проти команди, теж не може. Єдине, чим поділився президент УПЛ, це те, що дніпряни подали заявку на участь в наступному сезоні Прем'єр-ліги, тож можна розраховувати, що керівництво все ж зуміло знайти вихід зі скрутного становища.