Цікаву статистику оприлюднили у футбольних спільнотах, розповівши про заробітну плату футболістів, які грають в українській Прем'єр-лізі. У порівнянні з минулими роками виплати подекуди стали значно меншими, однак, ці зміни не стали системними, що дозволило деяким гравцям навіть збільшити свої статки у порівнянні з 2015-м роком.

     Так, найбільшу заробітну плату серед гравців Прем'єр-ліги, як і раніше, отримує Андрій Ярмоленко. Цього року він отримав 5 мільйонів доларів, що на 500 тисяч більше, ніж минулого сезону.

     Знов другу сходинку рейтингу посів хорватський півзахисник та капітан «Шахтаря» Даріо Срна – його статки цього року становлять 4,5 мільйонів доларів. Замикає трійку лідерів ще один гравець донецької команди – Бернард. Його зарплата сягає 4 мільйони на рік.

     З річною заробітною платнею у 2,2 мільйони поділяють між собою четверту та п'яту позиції Ярослав Ракицький та Марлос, за якими розташувався Євген Хачеріді, отримуючи за сезон 2 мільйони доларів.

     Замикають десятку рейтингу Фред, Едуардо та воротар гірників і національної збірної України Андрій П'ятов. За рік усі три футболісти отримують за гру у донецькому «Шахтарі» по 1,6 мільйонів доларів.

     Зазначимо, що чотири футболісти з цьогорічного списку у 2015-му входили до рейтингу найбільш оплачуваних спортсменів України, виступаючих як у межах країни, так і закордоном. Це Ярмоленко, Хачеріді, Ракицький та П'ятов.

     А ось кількість динамівців цього року значно скоротилася. З рейтингу вибули Олег Гусєв та Денис Гармаш, тож тепер список складається з двох футболістів столичного клубу та восьми спортсменів донецького «Шахтаря».